- Acest subiect are 0 răspunsuri, o opinie și a fost actualizat ultima dată acum 10 luni, 2 săptămâni de
Andreea Stroe.
-
AutorArticole
-
Cine sunt și de ce scriu aici?
Bună, eu sunt Andreea și sunt psihoterapeut în devenire. La anul voi termina masterul de formare, iar disertația pe care o voi susține atunci va fi despre dificultățile psiho-emoționale cu care se confruntă persoanele care lucrează în industria de videochat. De aceea caut 3 clienți cu care să fac câte 10 ședințe de terapie gratuite în care ne vom concentra pe problemele care pot apărea într-un mediu atât de solicitant atunci când lucrurile nu sunt foarte bine gestionate. Vom stabili obiective relevante pentru tine și vom lucra pentru a te simți și a fi mai bine la final.De ce să vii să faci terapie cu mine?
Sunt extrem de empatică și oricine mă cunoaște îți va spune cât de implicată sunt și cât de mult suflet pun în tot ceea ce fac. În plus, mă simt foarte confortabil cu subiecte ce țin de sexualitate și am și avut șansa să văd, în trecut, o bucățică din experiența de viață a unor modele de videochat. În trecut am făcut și o lucrare de diplomă pe BDSM și am abordat de multe ori tematici de sexualitate în prezentările și proiectele susținute în parcursul meu actual, așa că îmi poți spune orice ai nevoie să îmi spui, fără a trebui să te cenzurezi. Este adevărat, sunt la început de drum, așa că uneori nu voi fi la fel de spontană ca un terapeut cu experiență, voi fi uneori prea precaută să nu rănesc, poate nu voi insista suficient unde trebuie și voi aplica poate mai stângaci anumite tehnici. Dar îți pot promite că începutul meu de drum vine cu genul de entuziasm și motivație pe care nu o mai vezi la cineva cu multă experiență. Pentru că sunt nouă în domeniu, mă voi pregăti temeinic pentru fiecare ședință cu tine, fix pe problema pe care vrei să o discutăm. Voi avea răbdarea să te ascult până la capăt înainte să trag concluzii. Îți voi cere feedback și voi ghida terapia în funcție de ceea ce îmi spui și de cum se simte totul pentru tine.Cum facem?
Avem o primă întâlnire în care vedem dacă rezonăm și în care stabilim obiectivul pe care să lucrăm, în funcție de nevoile tale și de posibilitatea de a obține o îmbunătățire reală în 10 ședințe. Ședințele vor fi făcute fizic, într-o locație centrală din București. Ne vom întâlni o dată pe săptămână – stabilim programul în funcție de cum lucrezi. Procesul de terapie va începe în ultima parte a lunii iunie. Vom lucra pe acel obiectiv pe care l-ai ales și vei primi și anumite sarcini pentru acasă, care au rolul de a accelera procesul terapeutic, deci e esențial să ai timpul și deschiderea necesară să lucrezi asupra obiectivului tău și în afara cabinetului. Pot oferi 10 ședințe, însă, evident, dacă nu ne încadrăm, nu vom întrerupe prematur procesul – îl putem prelungi puțin astfel încât să te aduc într-un punct mai bun al vieții tale. Ședințele vor fi gratuite, dar necesită multă implicare și dorința reală de a schimba ceva pentru a-ți fi mai bine.
La final, eu voi scrie un studiu de caz pe care îl voi anonimiza în așa fel încât să nu poți fi identificat(ă) și îți voi oferi o copie și ție înainte de a susține materialul. Putem rescrie părțile cu care nu te simți confortabil. În esență, o conceptualizare de caz, cum trebuie eu să fac, conține o parte restrânsă cu detalii personale (care se modifică în așa fel încât povestea spusă să nu trădeze identitatea clientului) și o parte mai complexă în care se descrie tehnic procesului terapeutic urmat (planuri de ședințe, tehnici și strategii utilizate, rezultate obținute, obstacole etc.). Este important să te simți ok și cu partea de cercetare – îți pot oferi un model de caz pentru a putea înțelege mai bine cum s-ar reflecta povestea ta în lucrarea de diplomă. Dacă ai mai fost la terapie sau îți e cunoscut domeniul psihologic, să știi că eu fac formare în terapie cognitiv-comportamentală.Industria de videochat e un mediu dificil de muncă și e normal să fie momente când ai nevoie de ceva mai multă susținere. Dacă simți nevoia unui „mai bine”, fă-ți curaj și scrie-mi la [email protected]. Hai să vorbim 😊
-
AutorArticole